Hétköznap 8-21, Szombat 8-15 -ig.
Telefon +36 70 299 9140

Reiki Klub és Tanfolyam

        
 
  

"A Reiki misztikus és felfoghatatlan, így az intellektus számára "csak" életünkre gyakorolt hatásának tudatos feldolgozása marad..." - Ezt az oldalt azonban a Reikivel még csak most ismerkedők (esetleg még az ismerkedést is csak fontolgatók) is olvassák, így mégis megpróbálkozom a Reiki szavakba öntött bemutatásával.


A Reiki nyugaton mint Japánból származó kézrátételes gyógyító technika terjedt el a II. világháború után. De ez az értelmezés igazából nem a Reikire mint energiára utal, hanem a Reiki-Ho-ra, mely az univerzális energia aktív használatának módját jelenti. (A Reiki-Ho sem korlátozódik kizárólagosan a kézrátételes energiaközvetítésre, de erről a későbbiekben lesz még szó.)


A "Reiki" szó egy japán szóösszetétel, jelentése: Univerzális Energia. Az első tag - "Rei" - jelentése: mindent átható, mindenütt jelenlévő, univerzális. A második - "Ki" - jelentése: erő, életerő, energia. A japán írásjeleket alapul véve a következő értelmezést is kiolvashatjuk: Az első jel (REI) a sámánt formázza, aki a Föld és Ég között állva, kinyújtott kézzel fogadja a szellem energiáját. A második szótag (KI) a rizs és az azt éltető nedvesség, pára jeléből kombinálódik. Ebből az értelmezésből az is jól látszik, hogy a Reiki egy "csatornázott" energia. A Reiki "csatornázottságának" kulcsát a "behangolás" jelenti. Ez a behangolási folyamat különbözteti meg a Reiki energiával való kezelést minden más gyógymódtól. Akit egyszer beavattak, az örök életére Reiki-csatorna marad, még akkor is, ha nem használja ezt ki. (Természetesen sokkal jobban érti a mindent átfogó erőt az, aki nap mint nap gyakorolja a Reikit.)


A behangolás nem tesz okvetlenül nagy gyógyítóvá, sikeres üzletemberré, vagy kiemelkedő személyiséggé. A Reiki nem az "ami a természetünket megváltoztatja", hanem az, ami segít visszatérnünk ahhoz, "aminek lennünk kellene". Tehát a Reiki nem egy csodaszer/pirula, melyet receptre felírva, majd beszedve minden gondunk magától megoldódik, hanem egy olyan energia (és az energiát hasznosító módszer), mely segítségével és gyakorlásával megváltoztathatjuk az élethez való hozzáállásunkat, az életkörülményeinket, és ezáltal az egész életünket.


A Reiki nem hit, nem vallás, nincsenek dogmái, tiltásai, előfeltételei és rítusai, ugyanakkor jól megfér bármilyen világnézettel és tanítással. Nem kellenek hozzá különleges képességek, előkészületek, sem semmilyen képesítés. A Reikihez mindenkinek veleszületett joga van. A Reiki egyszerűen tiszta energia! Mindenben segít és semmiben sem korlátoz. Az egyetlen feltétel, hogy az ember vágyjon az Energia befogadására, használatára, és a segítségével való növekedésre, fejlődésre. Tehát a Reiki "használatát" gyakorlatilag bárki megtanulhatja, használatának nem feltétele a benne való hit, vagy bármely ideológiához, valláshoz való kötődés.


A Reiki szelíd és intelligens energia. Minden egyes emberre (élőlényre) másként hat, de hatását mindig ott fejti ki, ahol a befogadónak a leginkább szüksége van rá, és a kezelt csak a szükséges mértékben veszi fel (vagy utasítja el...). A kezelés során a probléma jellege, a kialakult állapot és a cél - regenerálódási képességünk hatékony javítása, múltbeli traumák oldása, ezen traumák jelenünkre gyakorolt hatásának csökkentése, ill. a jövőnk támogatása - alapján dől el, hogy a Reiki hol és mely szinteken fog hatni.

 

Bővebb információ a Reiki foglalkozásokról, időpontokról illetve a tanfolyamokról elérhetőségeink egyikén kaphat felvilágosítást.